Wat is het beste slaapmasker

Wat is het beste slaapmasker? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. We kunnen daar een heel kort antwoord op geven. “Het beste slaapmasker bestaat niet”. Waarom? Omdat iedereen andere verwachtingen heeft bij het dragen van een slaapmasker. Waar de één absoluut niet wilt dat er iets op de ogen drukt, vindt de ander het belangrijk dat er geen straaltje licht meer tussen of door het slaapmasker waarneembaar is. Het is dus vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kunnen we enkele tips geven bij het vinden van het beste slaapmasker.

Een slaapmasker dat niet op de ogen drukt

Een veel gehoorde eis is dat het slaapmasker niet op de ogen drukt. Veel mensen vinden het vervelend wanneer het slaapmasker de wimpers of oogleden raakt. Het is dan namelijk niet meer mogelijk om de ogen te openen of te knipperen. Speciaal daarvoor zijn er voorgevormde slaapmaskers beschikbaar. Ook in onze webshop kan je dergelijke slaapmaskers vinden. Deze zogenaamde 3D slaapmaskers hebben een verhoogde ruimte rond de ogen, zodat de ogen en wimpers bij de meeste mensen niet aangeraakt worden. Houdt er wel rekening mee dat dit per persoon verschilt. Wanneer je lange wimpers of wimper extensions draagt, kan het voorkomen dat ook deze slaapmaskers de wimpers aanraken. Ons meest verkochte slaapmasker is het drukevrije zwarte slaapmasker.

Een slaapmasker moet mooi en elegant zijn

Eerlijk is eerlijk, een praktisch slaapmasker zoals het drukvrije slaapmasker is niet altijd het meest mooie slaapmasker. Wanneer je het belanrijk vindt dat het slaapmasker ook een elegante uitstraling heeft, kan je beter kiezen voor een slaapmasker van Daydream. Deze slaapmaskers hebben mooie motieven en mogen gezien worden. De slaapmaskers hebben geen extra ruimte rond de ogen en kunnen dus met de ogen en wimpers in aanraking komen. Wel beschikken ze over kussentjes rond de neus. Dit verbeterd het draagcomfort en zorgt er bovenal voor dat er rond de neus geen extra zonlicht binnen kan komen. Een voorbeeld van een elegant slaapmasker is de Daydream Swarovski Pink.

Een slaapmasker dat verlichting geeft

Heb je regelmatig last van migraine of gewoonweg de behoefte aan verkoeling op een warme zomerdag of nacht? In dat geval zijn de slaapmaskers met coolingpack geschikt. De coolingpacks kunnen in de koelkast gelegd worden en blijven zo lekker koel. Wanneer je het slaapmasker wilt gebruiken haal je eenvoudigweg het gelpack uit de koelkast en schuif je het gemakkelijk in het slaapmasker. Zeker mensen met migraine ervaren dit als erg prettig. Een voorbeel van zo’n slaapmasker is de Daydream Basic Black.