Waarom met een oogmasker slapen?

Er zijn heel wat situaties te bedenken waarin met een oogmasker slapen prettig kan zijn. Dit zijn vooral situaties waarin je wilt slapen, maar waarin het niet donker (genoeg) is. In een vliegtuig of achterin de auto bijvoorbeeld. Maar ook als je geregeld nachtdiensten werkt en daarom overdag moet slapen. Het is dan vaak erg licht, waardoor je moeilijk in slaap valt. Een slaapmasker kan helpen om voldoende donker te creëren om lekker te kunnen slapen. Tegenwoordig is het met name in grote steden eigenlijk nooit meer echt helemaal donker. Er zijn altijd wel lantaarns of lichtreclames die ‘lichtvervuiling’ opleveren. Ook in dat soort gevallen is met een oogmasker slapen ideaal.

Voor wie en wanneer?

Er zijn oogmaskers voor iedereen. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen er gebruik van maken. Slaapmaskers die vooral voor onderweg worden gebruikt, worden vaak reismaskers genoemd. In principe zijn een slaapmasker en een reismasker echter hetzelfde product. Een masker kan ook prettig zijn voor extra ontspanning tijdens yoga. Bij slaapmasker.com zijn allerlei varianten maskers te vinden, die er meestal ook nog eens heel stijlvol uitzien. Zo slaap je niet alleen heerlijk, maar heb je er ook een fashion item bij.

Soorten maskers

Er zijn verschillende soorten slaapmaskers. Slaapmasker.com is de specialist op het gebied van slaapmaskers en heeft met zorg de beste maskers voor je uitgezocht. Zo verkopen we drukvrije oogmaskers voor extra comfort. Het masker drukt niet op de ogen en heeft een voorgevormde neus, waardoor er minder licht onder het masker kan komen. Voor wie een stijlvol slaapmasker zoekt zijn er superleuke, decoratieve maskers met de toffe printjes. Op zoek naar een goedkoop maskertje? Kies dan voor een budget variant. Voor extra luxe en ontspanning kies je voor een oogmasker met coolingpack of met Aloe Vera. Dat is nog eens genieten.

Gel slaapmasker

Waarom een gel slaapmasker

Een gel slaapmasker kan erg fijn zijn om de ogen extra te laten ontspannen. Zo verkopen we slaapmaskers met een coolingpack. Dit coolingpack is uitneembaar en kan dus naar wens in het slaapmasker worden gestopt. De prijs van dit pack is natuurlijk in de prijs inbegrepen. Door te slapen met een coolingpack ontspannen je ogen en krijg je een frisse blik. Zeker voor mensen die vaak contactlenzen dragen kan dit prettig zijn, omdat de ogen hiervan geïrriteerd kunnen raken. Ook bij hoofdpijn kan het masker voor verlichting zorgen.

Hoe werkt een gel masker?

Gebruik maken van een gel slaapmasker met coolingpack is heel eenvoudig. Je hoeft enkel het coolingpack uit het oogmasker te nemen en het een tijdje in de koelkast of in de vriezer te leggen. Als het pack voldoende is afgekoeld plaats je het weer terug in het slaapmasker. Plaats het masker op je ogen en ontspannen maar! Hoewel we spreken over een slaapmasker kun je natuurlijk op ieder moment van de dag gebruik maken van het masker om je ogen even te ontspannen. Als je bijvoorbeeld vermoeide ogen hebt van een hele dag werken met een beeldscherm, dan kan het heel fijn zijn om na werk even een kwartiertje op de bank te gaan liggen met het oogmasker op. Je zult je meteen een stuk energieker voelen.

Slaapmaskers met coolingpack van Daydream

De gel slaapmaskers die wij aanbieden zijn van het merk Daydream. De maskers zijn gemaakt van fijn, zacht materiaal voor maximaal comfort. Ze zijn gemaakt van materiaal dat geen licht doorlaat en goed aansluit bij de neus, zodat je ook in lichte omgevingen van het donker kunt genieten. De bandjes van het masker zijn volledig op maat in te stellen, zodat het altijd goed aansluit. Het is geschikt voor dagelijks gebruik. De maskers kunnen gewoon worden gewassen in de wasmachine.

Zwart oogmasker online bestellen

Met zwart zit je altijd goed, of het nou gaat om kleding of om een oogmasker. Zwart is stijlvol en een zwart oogmasker heeft als bijkomend voordeel dat het meestal minder licht doorlaat dan een lichtere kleur. En hoe minder licht een slaapmasker doorlaat, hoe donkerder het wordt en hoe beter je dus slaapt. Voor mannen is een zwart slaapmasker leuk, omdat het een wat stoerdere uitstraling heeft. Bij slaapmasker.com verkopen we verschillende soorten zwarte maskers, van een basic tot de meer luxe variant.

Typen oogmaskers

In de kleur zwart hebben we momenteel drie soorten slaapmaskers: een basic zwart oogmasker, een drukvrij oogmasker en een slaapmasker met daarin een coolingpack. Het basic slaapmasker is simpel, maar daarom niet minder doeltreffend. Je ontvangt twee oogmaskers per verpakking, dus dit is echt een koopje. Geef het tweede masker aan je partner of bewaar hem lekker zelf, als reserve. Een drukvrij oogmasker draagt erg fijn omdat het zorgt voor zo min mogelijk druk op de ogen. Dit is vooral fijn als je gevoelige ogen hebt. Ook laat het masker door de voorgevormde neus heel weinig licht door. Het masker met coolingpack is een weldaad voor de ogen.

Toch liever een kleurtje?

Als zwart toch een beetje te basic voor je is, dan kun je ook kiezen uit de vele vrolijk gekleurde oogmaskers in ons assortiment. Er zijn slaapmaskers in effen kleuren, zoals rood, blauw, paars en roze. Maar we hebben ook allerlei leuke prints, van vrolijke sterretjes en vlinders tot stijlvolle paisleyprint of polkadots. Ook zijn er de grappige comic maskers en pandamaskers. Vanwege de leuke prints en uitvoeringen, zijn onze slaapmaskers ook heel leuk om cadeau te geven aan mensen die erg van slapen houden of die vanwege werk of reizen vaak in een lichte omgeving moeten slapen.

Tips om goed te slapen in het vliegtuig

Je gaat op vakantie, maar moet eerst een flinke vliegreis maken voordat je op je bestemming bent. Om niet teveel last te hebben van de jetlag is het vaak handig om tijdens de vlucht een aantal uur te slapen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je enkele tips om gemakkelijker te kunnen slapen in het vliegtuig.

Tip 1: Drink geen cafeïne
Het klinkt misschien logisch, maar toch is het een regel die vaak gebroken wordt. Zoals de meeste mensen wel weten zorgt cafeine ervoor dat je wakker en alert blijft. Producenten zoals RedBull maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Drink echter ook geen koffie of cola! Zeker wanneer het vliegtuig vertraging heeft is het aantrekkelijk om even een kop koffie bij een koffiestand te halen. Dit is echter niet handig wanneer je graag wilt slapen in het vliegtuig.

Tip 2: Neem een reismasker mee
Wil je slapen in het vliegtuig maar is het buiten harstikke licht? Maak gebruik van een slaapmasker! Er zijn speciale reismaskers op de markt die gemakkelijk mee te nemen zijn en ervoor zorgen dat je ook in het licht kunt slapen. Het is vervolgens ook handig om zo’n slaapmasker de rest van de vakantie mee te nemen voor het geval je een hotelkamer krijgt waar de gordijnen te wensen over laten.

Tip 3: Kies de juiste stoel
Kies een stoel bij het raam. Dit zorgt er simpelweg voor dat er niemand voor je langs hoeft te lopen. Er is niets zo vervelend als een buurman of buurvrouw die om de haperklap naar het toilet gaat en jou daarbij uit je slaap houdt. Een plek bij het raam is dus ideaal!

Tip 4: Zorg voor een kussen
De handbagage die toegestaan is in een vliegtuig is vaak beperkt. Wel is het aan te raden om een klein kussentje mee te nemen in de handbagage. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker een prettige slaap positie kunt vinden.

Tip 5: Laat het cabinepersoneel weten dat je wilt slapen
Ben je een moeilijke slaper? Laat het cabinepersoneel dan even weten dat je wilt gaan slapen. Ze kunnen hier vaak rekening mee houden door je niet te wekken voor onnodige zaken zoals snacks. Ze zullen je enkel wakker maken wanneer er actie vereist is zoals het omdoen van de gordel.

We hopen dat deze tips je zullen helpen bij het slapen in een vliegtuig. Wij wensen je in ieder geval een prettige vakantie!