5 tips hoe je een goede nachtrust kunt hebben

Er zijn veel mensen die last hebben van slaapproblemen. De meest voorkomende slaapproblemen zijn moeilijk in slaap kunnen komen, vroeg wakker worden of een slechte slaapkwaliteit. Beter slapen is dan natuurlijk een hele grote wens. Er zijn verschillende dingen die je zelf zou kunnen doen om beter slapen mogelijk te maken. Welke dingen zou je dan kunnen doen?

Zorg voor een vast slaapritme

Beter slapen kun je doen door een vast slaapritme te ontwikkelen. Het is namelijk zo dat ons lichaam heel erg houdt van een bepaalde regelmaat. Helemaal als het gaat om het slapen. Om hier vooruitgang in te boeken kun je het beste vaste slaaptijden aanhouden.

Het is dan ook belangrijk dat je op vaste tijden naar bed toe gaat en dat je op vaste tijden weer op zal staan. Het is belangrijk dat je je ook in het weekend aan deze tijden houdt. Probeer ook geen dutjes overdag te doen. Dit kan de slaap in de avond tegengaan.

Sta meteen op als je wakker bent en blijf niet liggen

Je kunt niet in slaap komen en ligt al 20 minuten wakker. Als je dat overkomt, blijf dan niet liggen, maar ga even uit bed. Naar een andere kamer. Ga geen hele actieve dingen doen. Maar lees even een boekje en ga pas weer naar bed toe als je slaperig geworden bent.

Zorg voor een goede dag afsluiting

Als je naar bed toe gaat en onder de wol wil gaan is het belangrijk dat je de dag goed afgesloten hebt. Het kijken naar de televisie of het doorbrengen van tijd op je telefoon zijn geen goede dag afsluiters. Je kunt veel beter even in bad gaan zitten of een beetje gaan lezen. Dan ben je al veel meer in de ontspannen modus om te gaan slapen.

Zorg voor een geschikt licht

Licht geeft een teken door aan onze hersenen dat het dag is. Hierdoor worden we door onze hersenen wakker gehouden. Doe de gordijnen licht, doe een verduisterende slaapmasker op en doof alle lampen. Ook gedurende de avond kun je het licht in de kamer al wat dempen. Je lichaam bereidt zich dan al een beetje voor op de nacht.

Dingen die je beter kunt vermijden

Als je lichaamsbeweging wil hebben, dan kun je dit het best doen in de vroege namiddag. Als je vlak voor het slapen gaan nog gaat sporten dan kun je moeilijk in slaap komen. Als je nog een beetje trek hebt voordat je gaat slapen is het geen probleem om nog een kleine snack te nemen.

Zorg er dan alleen wel voor dat je geen zware maaltijd neemt. En probeer ook niet te veel te drinken vlak voordat je naar bed toe wil gaan. Vermijd cafeïne houdende dranken zoveel mogelijk in de avond en alcoholische dranken.

Na het avond eten kun je deze beter niet meer nemen. Deze zorgen juist voor energie. Daarnaast kan het zijn dat je in de nacht wakker wordt omdat je moet plassen. Hierdoor wordt de nachtrust verstoord.

Top-5 materialen voor slaapmaskers

Een slaapmasker is een essentieel hulpmiddel voor een goede nachtrust, vooral als u moeite heeft met slapen in een verlichte omgeving of als u een dutje doet tijdens de dag. Er zijn veel verschillende soorten slaapmaskers beschikbaar, maar een belangrijke overweging bij het kiezen van het juiste materiaal is comfort.

Het materiaal van het slaapmasker kan van invloed zijn op uw comfort, ademend vermogen en duurzaamheid. Hieronder bespreken we enkele van de beste materialen voor een slaapmasker.

Welk materiaal voor slaapmaskers. Een top 5

  1. Zijde

Zijde is een populair materiaal voor slaapmaskers vanwege de zachtheid en gladheid van de stof. Het voelt prettig op de huid en kan helpen om irritatie en roodheid rond de ogen te voorkomen. Zijde is ook een natuurlijk materiaal dat ademend en hypoallergeen is, waardoor het minder snel vuil wordt en minder vatbaar is voor allergische reacties.

Geborduurde-Zijde-Slaap-Masker-Aanpassen-Knop-Reizen-Ventilatie-Slaapmasker-Goede-Nacht-Patroon-Eye-Patches-Voor-Slapen.jpg_640x640 (1)
Eén van onze zijde slaapmaskers
  1. Katoen

Katoen is een ander veelgebruikt materiaal voor slaapmaskers vanwege de zachtheid en het ademend vermogen. Het kan gemakkelijk worden gewassen en is duurzaam, wat betekent dat het lang meegaat. Bovendien is katoen een natuurlijk materiaal dat minder vatbaar is voor allergieën of irritaties dan synthetische stoffen.

Slaapmasker-streep
Eén van onze katoenen slaapmaskers
  1. Bamboe

Bamboe is een opkomend materiaal voor slaapmaskers vanwege de zachtheid en het ademend vermogen. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat van nature hypoallergeen en antibacterieel is, waardoor het minder snel geuren vasthoudt. Het voelt koel aan op de huid en is daardoor zeer geschikt voor mensen die snel oververhit raken.

  1. Satijn

Satijn is een materiaal dat veel lijkt op zijde, maar het is meestal gemaakt van synthetische vezels. Satijn is zeer zacht en glad, waardoor het comfortabel aanvoelt op de huid. Het is ook een zeer duurzaam materiaal dat gemakkelijk kan worden gewassen en minder snel kreukt dan zijde.

  1. Neopreen

Neopreen is een synthetisch materiaal dat van nature waterdicht en warmte-isolerend is. Het wordt vaak gebruikt voor slaapmaskers die bedoeld zijn voor reizigers, omdat het kan helpen om licht en geluid buiten te houden. Neopreen is echter minder ademend dan andere materialen en kan minder comfortabel zijn voor langdurig gebruik.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat het niet alleen het materiaal is dat telt bij het kiezen van het juiste slaapmasker, maar ook de pasvorm en het ontwerp. Een goed passend slaapmasker kan een groot verschil maken voor uw slaapcomfort en kan helpen om licht en geluid buiten te houden.

Overweeg bij het kiezen van een slaapmasker daarom niet alleen het materiaal, maar ook factoren zoals de verstelbaarheid van de riem, de vorm en de grootte van het masker en de prijs.

Op Slaapmasker.com bieden wij zijde en katoenen slaapmaskers aan.

Tips om goed te slapen in het vliegtuig

Je gaat op vakantie, maar moet eerst een flinke vliegreis maken voordat je op je bestemming bent. Om niet teveel last te hebben van de jetlag is het vaak handig om tijdens de vlucht een aantal uur te slapen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je enkele tips om gemakkelijker te kunnen slapen in het vliegtuig.

Tip 1: Drink geen cafeïne

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het een regel die vaak gebroken wordt. Zoals de meeste mensen wel weten zorgt cafeïne ervoor dat je wakker en alert blijft. Producenten zoals RedBull maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Drink echter ook geen koffie of cola! Zeker wanneer het vliegtuig vertraging heeft is het aantrekkelijk om even een kop koffie bij een koffiecorner te halen. Dit is echter niet handig wanneer je graag wilt slapen in het vliegtuig.

Tip 2: Neem een reismasker mee

Wil je slapen in het vliegtuig maar is het buiten hartstikke licht? Maak gebruik van een slaapmasker! Er zijn speciale reismaskers op de markt die gemakkelijk mee te nemen zijn en ervoor zorgen dat je ook in het licht kunt slapen. Het is vervolgens ook handig om zo’n slaapmasker de rest van de vakantie mee te nemen voor het geval je een hotelkamer krijgt waar de gordijnen te wensen over laten.

Tip 3: Kies de juiste stoel

Kies een stoel bij het raam. Dit zorgt er simpelweg voor dat er niemand voor je langs hoeft te lopen. Er is niets zo vervelend als een buurman of buurvrouw die om de haverklap naar het toilet gaat en jou daarbij uit je slaap houdt. Een plek bij het raam is dus ideaal!

Tip 4: Zorg voor een kussen

De handbagage die toegestaan is in een vliegtuig is vaak beperkt. Wel is het aan te raden om een klein kussentje mee te nemen in de handbagage. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker een prettige slaap positie kunt vinden.

Tip 5: Laat het cabinepersoneel weten dat je wilt slapen

Ben je een moeilijke slaper? Laat het cabinepersoneel dan even weten dat je wilt gaan slapen. Ze kunnen hier vaak rekening mee houden door je niet te wekken voor onnodige zaken zoals snacks. Ze zullen je enkel wakker maken wanneer er actie vereist is zoals het omdoen van de gordel.

We hopen dat deze tips je zullen helpen bij het slapen in een vliegtuig. Voor nog meer reisartikelen, zie onze shop Reisartikelshop.nl. Wij wensen je in ieder geval een prettige vakantie!

Wat is het beste slaapmasker

Wat is het beste slaapmasker? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. We kunnen daar een heel kort antwoord op geven. “Het beste slaapmasker bestaat niet”. Waarom? Omdat iedereen andere verwachtingen heeft bij het dragen van een slaapmasker. Waar de één absoluut niet wilt dat er iets op de ogen drukt, vindt de ander het belangrijk dat er geen straaltje licht meer tussen of door het slaapmasker waarneembaar is. Het is dus vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wel kunnen we enkele tips geven bij het vinden van het beste slaapmasker.

Een slaapmasker dat niet op de ogen drukt

Een veel gehoorde eis is dat het slaapmasker niet op de ogen drukt. Veel mensen vinden het vervelend wanneer het slaapmasker de wimpers of oogleden raakt. Het is dan namelijk niet meer mogelijk om de ogen te openen of te knipperen. Speciaal daarvoor zijn er voorgevormde slaapmaskers beschikbaar. Ook in onze webshop kan je dergelijke slaapmaskers vinden. Deze zogenaamde 3D slaapmaskers hebben een verhoogde ruimte rond de ogen, zodat de ogen en wimpers bij de meeste mensen niet aangeraakt worden. Houdt er wel rekening mee dat dit per persoon verschilt. Wanneer je lange wimpers of wimper extensions draagt, kan het voorkomen dat ook deze slaapmaskers de wimpers aanraken. Ons meest verkochte slaapmasker is het drukevrije zwarte slaapmasker.

Een slaapmasker moet mooi en elegant zijn

Eerlijk is eerlijk, een praktisch slaapmasker zoals het drukvrije slaapmasker is niet altijd het meest mooie slaapmasker. Wanneer je het belanrijk vindt dat het slaapmasker ook een elegante uitstraling heeft, kan je beter kiezen voor een slaapmasker van Daydream. Deze slaapmaskers hebben mooie motieven en mogen gezien worden. De slaapmaskers hebben geen extra ruimte rond de ogen en kunnen dus met de ogen en wimpers in aanraking komen. Wel beschikken ze over kussentjes rond de neus. Dit verbeterd het draagcomfort en zorgt er bovenal voor dat er rond de neus geen extra zonlicht binnen kan komen. Een voorbeeld van een elegant slaapmasker is de Daydream Swarovski Pink.

Een slaapmasker dat verlichting geeft

Heb je regelmatig last van migraine of gewoonweg de behoefte aan verkoeling op een warme zomerdag of nacht? In dat geval zijn de slaapmaskers met coolingpack geschikt. De coolingpacks kunnen in de koelkast gelegd worden en blijven zo lekker koel. Wanneer je het slaapmasker wilt gebruiken haal je eenvoudigweg het gelpack uit de koelkast en schuif je het gemakkelijk in het slaapmasker. Zeker mensen met migraine ervaren dit als erg prettig. Een voorbeel van zo’n slaapmasker is de Daydream Basic Black.

Gel slaapmasker

Waarom een gel slaapmasker

Een gel slaapmasker kan erg fijn zijn om de ogen extra te laten ontspannen. Zo verkopen we slaapmaskers met een coolingpack. Dit coolingpack is uitneembaar en kan dus naar wens in het slaapmasker worden gestopt. De prijs van dit pack is natuurlijk in de prijs inbegrepen. Door te slapen met een coolingpack ontspannen je ogen en krijg je een frisse blik. Zeker voor mensen die vaak contactlenzen dragen kan dit prettig zijn, omdat de ogen hiervan geïrriteerd kunnen raken. Ook bij hoofdpijn kan het masker voor verlichting zorgen.

Hoe werkt een gel masker?

Gebruik maken van een gel slaapmasker met coolingpack is heel eenvoudig. Je hoeft enkel het coolingpack uit het oogmasker te nemen en het een tijdje in de koelkast of in de vriezer te leggen. Als het pack voldoende is afgekoeld plaats je het weer terug in het slaapmasker. Plaats het masker op je ogen en ontspannen maar! Hoewel we spreken over een slaapmasker kun je natuurlijk op ieder moment van de dag gebruik maken van het masker om je ogen even te ontspannen. Als je bijvoorbeeld vermoeide ogen hebt van een hele dag werken met een beeldscherm, dan kan het heel fijn zijn om na werk even een kwartiertje op de bank te gaan liggen met het oogmasker op. Je zult je meteen een stuk energieker voelen.

Slaapmaskers met coolingpack van Daydream

De gel slaapmaskers die wij aanbieden zijn van het merk Daydream. De maskers zijn gemaakt van fijn, zacht materiaal voor maximaal comfort. Ze zijn gemaakt van materiaal dat geen licht doorlaat en goed aansluit bij de neus, zodat je ook in lichte omgevingen van het donker kunt genieten. De bandjes van het masker zijn volledig op maat in te stellen, zodat het altijd goed aansluit. Het is geschikt voor dagelijks gebruik. De maskers kunnen gewoon worden gewassen in de wasmachine.

Gezondheidsvoordelen slaapmasker

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een slaapmasker? Wellicht zou je het meer voor comfort aanschaffen. Maar slaapmaskers hebben ook tal van gezondheidsvoordelen. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. Lees gauw verder.

Maar weinig mensen slapen voldoende uren zoals ze zouden moeten, namelijk tussen de 7 en 8 uur nachtrust. Een van de grootste belemmeringen, naast lawaai is licht. Gelukkig is dit een externe factor die je makkelijk kunt verhelpen door middel van een slaapmasker. Dit zijn 5 gezondheidsvoordelen slaapmasker.

  1. Bevordert de slaapkwaliteit

Ieder mens heeft een slaap-waakritme, dit wordt de biologische klok genoemd. Zodra het donker wordt vertelt je lichaam als het ware dat je moet gaan slapen en word je moe. In de winter is dit niet zo’n punt, maar in de zomer kan het nog lang licht zijn, terwijl je misschien eerder wilt slapen. Met het slaapmasker maak je het zelf donker, waardoor je vanzelf moe gaat worden. Dit geldt ook voor de ochtend, als het al vroeg licht wordt maar jij nog je slaapuren moet afmaken. Uiteraard is dit ook gedurende de nacht zo, want je wordt niet meer gestoord met lichtflitsen van buitenaf.

  1. Ontspannen en sneller slapen

Een voordeel van bovenstaande is dat je dus sneller melatonine aanmaakt. Dit is het slaaphormoon wat ervoor zorgt dat je in slaap valt. Je verkort de tijd van woelen en wakker liggen. Een aanraking op de huid zorgt er daarnaast voor dat je beter slaapt. Gedurende de nacht heb je eigenlijk een lichte aanraking van het masker en dat helpt bij je slaap-waakritme.

  1. Blokkeert schadelijk licht

Buiten is er tegenwoordig veel lichtvervuiling. Denk aan lantaarnpalen, reclames en winkelraam in de grote steden. Slaap je in een omgeving waar buiten veel licht is of naast je partner die nog op zijn/haar telefoon zit. ‘S nachts kan dit licht je slaap verstoren. Dan helpt een slaapmasker tegen dit licht.

  1. Helpt stress verminderen

Wist je dat bovenstaande gezondheidsvoordelen van slaapmaskers bovendien weer doorwerken op het verminderen van stress? De nachtrust wordt dus geoptimaliseerd en de slaapcyclus. Daardoor voel je je de volgende dag uitgerust.

  1. Tegen hoofdpijn

Bij slaapmasker.com hebben wij slaapmaskers met een ingebouwd koelelement. Heel makkelijk, je legt het coolingpak in de koelkast, en wanneer je gaat slapen schuif je het in je slaap masker. Dit werkt verlichtend bij hoofdpijn of op hete dagen.

Bekijk bijvoorbeeld dit slaapmasker met coolingpak.

Zwart oogmasker online bestellen

Met zwart zit je altijd goed, of het nou gaat om kleding of om een oogmasker. Zwart is stijlvol en een zwart oogmasker heeft als bijkomend voordeel dat het meestal minder licht doorlaat dan een lichtere kleur. En hoe minder licht een slaapmasker doorlaat, hoe donkerder het wordt en hoe beter je dus slaapt. Voor mannen is een zwart slaapmasker leuk, omdat het een wat stoerdere uitstraling heeft. Bij slaapmasker.com verkopen we verschillende soorten zwarte maskers, van een basic tot de meer luxe variant.

Typen oogmaskers

In de kleur zwart hebben we momenteel drie soorten slaapmaskers: een basic zwart oogmasker, een drukvrij oogmasker en een slaapmasker met daarin een coolingpack. Het basic slaapmasker is simpel, maar daarom niet minder doeltreffend. Je ontvangt twee oogmaskers per verpakking, dus dit is echt een koopje. Geef het tweede masker aan je partner of bewaar hem lekker zelf, als reserve. Een drukvrij oogmasker draagt erg fijn omdat het zorgt voor zo min mogelijk druk op de ogen. Dit is vooral fijn als je gevoelige ogen hebt. Ook laat het masker door de voorgevormde neus heel weinig licht door. Het masker met coolingpack is een weldaad voor de ogen.

Toch liever een kleurtje?

Als zwart toch een beetje te basic voor je is, dan kun je ook kiezen uit de vele vrolijk gekleurde oogmaskers in ons assortiment. Er zijn slaapmaskers in effen kleuren, zoals rood, blauw, paars en roze. Maar we hebben ook allerlei leuke prints, van vrolijke sterretjes en vlinders tot stijlvolle paisleyprint of polkadots. Ook zijn er de grappige comic maskers en pandamaskers. Vanwege de leuke prints en uitvoeringen, zijn onze slaapmaskers ook heel leuk om cadeau te geven aan mensen die erg van slapen houden of die vanwege werk of reizen vaak in een lichte omgeving moeten slapen.

Waarom met een oogmasker slapen?

Er zijn heel wat situaties te bedenken waarin met een oogmasker slapen prettig kan zijn. Dit zijn vooral situaties waarin je wilt slapen, maar waarin het niet donker (genoeg) is. In een vliegtuig of achterin de auto bijvoorbeeld. Maar ook als je geregeld nachtdiensten werkt en daarom overdag moet slapen. Het is dan vaak erg licht, waardoor je moeilijk in slaap valt. Een slaapmasker kan helpen om voldoende donker te creëren om lekker te kunnen slapen. Tegenwoordig is het met name in grote steden eigenlijk nooit meer echt helemaal donker. Er zijn altijd wel lantaarns of lichtreclames die ‘lichtvervuiling’ opleveren. Ook in dat soort gevallen is met een oogmasker slapen ideaal.

Voor wie en wanneer?

Er zijn oogmaskers voor iedereen. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen er gebruik van maken. Slaapmaskers die vooral voor onderweg worden gebruikt, worden vaak reismaskers genoemd. In principe zijn een slaapmasker en een reismasker echter hetzelfde product. Een masker kan ook prettig zijn voor extra ontspanning tijdens yoga. Bij slaapmasker.com zijn allerlei varianten maskers te vinden, die er meestal ook nog eens heel stijlvol uitzien. Zo slaap je niet alleen heerlijk, maar heb je er ook een fashion item bij.

Soorten maskers

Er zijn verschillende soorten slaapmaskers. Slaapmasker.com is de specialist op het gebied van slaapmaskers en heeft met zorg de beste maskers voor je uitgezocht. Zo verkopen we drukvrije oogmaskers voor extra comfort. Het masker drukt niet op de ogen en heeft een voorgevormde neus, waardoor er minder licht onder het masker kan komen. Voor wie een stijlvol slaapmasker zoekt zijn er superleuke, decoratieve maskers met de toffe printjes. Op zoek naar een goedkoop maskertje? Kies dan voor een budget variant. Voor extra luxe en ontspanning kies je voor een oogmasker met coolingpack of met Aloe Vera. Dat is nog eens genieten.