Tips om goed te slapen in het vliegtuig

Je gaat op vakantie, maar moet eerst een flinke vliegreis maken voordat je op je bestemming bent. Om niet teveel last te hebben van de jetlag is het vaak handig om tijdens de vlucht een aantal uur te slapen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je enkele tips om gemakkelijker te kunnen slapen in het vliegtuig.

Tip 1: Drink geen cafeïne
Het klinkt misschien logisch, maar toch is het een regel die vaak gebroken wordt. Zoals de meeste mensen wel weten zorgt cafeine ervoor dat je wakker en alert blijft. Producenten zoals RedBull maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Drink echter ook geen koffie of cola! Zeker wanneer het vliegtuig vertraging heeft is het aantrekkelijk om even een kop koffie bij een koffiestand te halen. Dit is echter niet handig wanneer je graag wilt slapen in het vliegtuig.

Tip 2: Neem een reismasker mee
Wil je slapen in het vliegtuig maar is het buiten harstikke licht? Maak gebruik van een slaapmasker! Er zijn speciale reismaskers op de markt die gemakkelijk mee te nemen zijn en ervoor zorgen dat je ook in het licht kunt slapen. Het is vervolgens ook handig om zo’n slaapmasker de rest van de vakantie mee te nemen voor het geval je een hotelkamer krijgt waar de gordijnen te wensen over laten.

Tip 3: Kies de juiste stoel
Kies een stoel bij het raam. Dit zorgt er simpelweg voor dat er niemand voor je langs hoeft te lopen. Er is niets zo vervelend als een buurman of buurvrouw die om de haperklap naar het toilet gaat en jou daarbij uit je slaap houdt. Een plek bij het raam is dus ideaal!

Tip 4: Zorg voor een kussen
De handbagage die toegestaan is in een vliegtuig is vaak beperkt. Wel is het aan te raden om een klein kussentje mee te nemen in de handbagage. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker een prettige slaap positie kunt vinden.

Tip 5: Laat het cabinepersoneel weten dat je wilt slapen
Ben je een moeilijke slaper? Laat het cabinepersoneel dan even weten dat je wilt gaan slapen. Ze kunnen hier vaak rekening mee houden door je niet te wekken voor onnodige zaken zoals snacks. Ze zullen je enkel wakker maken wanneer er actie vereist is zoals het omdoen van de gordel.

We hopen dat deze tips je zullen helpen bij het slapen in een vliegtuig. Wij wensen je in ieder geval een prettige vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *